En defensa de les Escoles Bressols municipals

escola_bressol_la_bruna___rubi_1

 

L’educació 0-3 anys és per als Socialistes un compromís. Creiem que aquesta etapa és fonamental en el desenvolupament de la vida d’un infant. Avui, al Ple Municipal, hem discutit una moció per defensar el sistema d’escoles bressols públiques i el seu finançament.

Està clar que si continua el model actual, el que defensa la Generalitat, la consellera Rigau i el president Mas, les escoles bressols municipals no tenen assegurat un futur a mig termini. La defensa de l’educació pública, en totes les fases, és per a nosaltres garantia en la consecució d’una societat igualitària.

L’educació ens fa lliures. Una ciutat que educa, creix. Volem créixer i volem ser lliures.

L’accés als serveis públics de qualitat és un requisit fonamental en una ciutat que prioritza per davant de tot els seus ciutadans i ciutadanes i la igualtat com a valor.

La meva sorpresa, que no per previsible ho ha estat menys, és veure com el mateix grup que governa a la Generalitat (CiU) ha defensat, a capa i espasa, retallades en el sistema públic en l’educació 0-3 anys i ha votat en contra d’una moció que demana el compliment de la legislació (elaborada per govern Socialista a la Generalitat), que protegeix una primera etapa educativa en igualtat de condicions per a tothom.

Pertànyer a un partit polític, que governa a una altra administració, no pot suposar que es justifiqui allò que és injustificable. Per mi no. En tot cas, també és cert que el model d’educació pública per als socialistes no és el mateix model que per a altres.

Defensaré, per damunt de tot, la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis públics educatius perquè estic convençuda que és la clau que ens fa, de debò, a tots i a totes, iguals.

Els comentaris estan tancats.