Ara fa 10 anys d’una llei integral contra la violencia de gènere

 Imagen destacada

El proper 28 de desembre farà 10 anys d’una de les lleis més importants per als drets de les dones, aprovada pel govern socialista de JL Rodríguez Zapatero. La Ley Orgánica de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género.

Tenim a prop el dia 25 de Novembre, Dia Internacional de Lluita contra la Violència de Gènere. Com cada any des de les institucions i organitzacions polítiques, reivindiquem la necessària atenció a aquesta lacra social que suposa una característica lamentable de societat poc madura.

És obvi que les lleis no resolen els problemes, però ajuden a pal·liar situacions que requereixen la intervenció jurídica i el rebuig social. La desigualtat que encara existeix a la nostra societat és, segons el meu parer, la causa de l’encara existent violència de gènere. Desigualtat que es manifesta en conductes que poden acabar amb una vida humana. Al segle XXI resulta increïble que encara parlem de morts per violència de gènere però així és. Hem de parlar i commemorar un dia expressament temàtic per aconseguir la conscienciació ciutadana i la necessitat de lluita compartida.

Un govern d’esquerres, progressista i socialista, va dissenyar ara fa 10 anys una llei integral que abasta els diferents àmbits de la vida de les persones i preveu l’enfoc global d’atenció a situacions de violència de gènere, posant èmfasi en l’educació i la prevenció com a eixos fonamentals a l’hora de disminuir el nombre de víctimes al nostre país.

L’any 2004, 72 dones van morir a mans de les seves parelles o ex-parelles sentimentals. A data 31 d’octubre d’enguany, aquesta xifra és de 42 dones, 12 d’elles a Catalunya. La reducció de casos no fa que disminueixi la preocupació i la necessitat de continuar treballant per aconseguir que arribi un any que aquest balanç sigui 0. Però, cal tenir en compte que la llei integral probablement hagi estat un element principal en aquesta reducció del nombre de víctimes.

A quatre dies del proper 25 de Novembre, tornem a organitzar-nos per dir NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Des dels Ajuntaments amb mocions en contra (el PSC presentarà una moció en el ple del proper 27 de novembre)  i en el carrer amb actes que promoguin aquesta consciència col·lectiva que, de ben segur, és fonamental per atacar conductes autoritàries, detestables, que ens situen en la part baixa de la grandesa de l’ésser humà.

Lluitem per una societat a on la igualtat entre homes i dones sigui real. Eduquem als nostres infants en el respecte a la vida i a la llibertat. Així podrem compartir l’orgull de viure en un món millor.

Els socialistes sortirem al carrer per compartir desitjos contra la violència de gènere. Us esperem el dia 25 de novembre de 17 a 20 hores, a l’Avda Barcelona, davant de Cal Gori per poder sumar i compartir.

Els comentaris estan tancats.