I després de l’estiu….

Després del merescut descans d’estiu ( i encara que una servidora ha treballat l’agost), hem de tornar a la rutina. Cal reprendre hàbits, horaris (tornar a posar-se el rellotge), i rituals que, durant les vacances, havíem substituït per d’altres…
I tot això ho faig amb alegria, amb il•lusió i com s’acostuma a dir, perquè tornem a iniciar un període que ens ha de portar a unes noves vacances, les de Nadal, Setmana Santa o l’estiu de l’any vinent. El que no faré serà assumir allò que començo a estar més que farta de sentir, i m’explicaré. Ahir a la nit, mirava el telenotícies. El corresponsal alemany iniciava el seu relat dient “per una vegada un polític dóna una bona notícia”… Es referia a la retirada temporal del líder de la oposició i ex ministre d’ Exteriors, el socialdemòcrata Frank-Walter Steinmeier perquè la salut de la seva dona requereix un transplantament de ronyó i ell serà el donant. Aquest fet honra al senyor Steinmeier i crec que és una bona notícia, sobretot perquè la seva dona pot salvar la vida gràcies al seu gest. Del que em queixaré, des d’allà on pugui i sempre que pugui, és d’aquelles paraules del periodista que diuen “per primera vegada un polític dóna bones notícies”.
És molt injust que es generalitzi d’aquesta manera. Els i les polítics i polítiques, la gran majoria, som honrats i treballem molt. Creiem en allò que fem i fem allò que creiem. No només parlem i prometem, treballem i lluitem per transformar els nostres pobles, les nostres ciutats, millorant la qualitat de vida de les persones que hi resideixen. Resulta increïble que haguem d’estar reivindicant la nostra feina i desmentint que passem la vida tocant-nos la panxa i vivint “como reyes o reinas”, treballant poc i cobrant molt. La veritat, és que si m’ho haguessin dit fa uns anys no m’ho hagués cregut. No té cap sentit, certament, i discutir a qualsevol la seva professionalitat em resulta molt desagradable i no acostumo a fer-ho. Crec que nosaltres, aquelles persones que volem des de la política i des d’una ideologia concreta treballar en projectes que milloren les nostres ciutats, no hauríem de demanar constantment aquell respecte que per nosaltres la resta de persones en mereixen.
Sé que no és el millor escrit per tornar de vacances però des d’aquí, i humildement, demano aquest respecte. Els companys i companyes del meu grup polític, el grup municipal socialista de Rubí, treballem sense descans, amb moltíssima il•lusió i com a rubinencs i rubinenques que s’estimen la seva ciutat i que han estat democràticament escollits com a representants de la majoria de la ciutadania per millorar-la, complint un programa electoral concret. Això és el que estem fent des de l’any 2003 i això és el que continuarem fent: treballant molt, amb esforç, dedicació i empeny per tenir la ciutat que mereixem, una ciutat moderna, acollidora, sostenible, amable, endreçada, participativa, dinàmica, saludable, educadora, en definitiva, la ciutat que mereixem.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.