Un gran projecte!

Els grans projectes acostumen a tenir un recorregut que, habitualment, resulta complexe i llarg en el temps. El nostre hospital, l’hospital Vicente Ferrer, és un d’aquests grans projectes. Vam iniciar el camí l’any 2001, quan els socialistes estàvem a l’oposició, amb una moció presentada pel PSC al Ple Municipal que volia fer palesa la necessitat de tenir un hospital de referència en el territori. Quan l’any 2003 vam guanyar les eleccions municipals, aquest projecte es va situar en lloc preferent a la nostra agenda política. Fins l’any 2004, el resultat d’aquesta demanda per part del govern de l’època (CiU), havia estat negatiu. És a partir d’un govern d’esquerres, i amb clara vocació de serveis a les persones, que se’ns recull la necessitat de la nostra ciutadania de tenir un centre hospitalari de referència i que donaria servei als municipis de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat.

El camí es va iniciar quan l’any 2006, l’Ajuntament de Rubí, va fer la cessió dels terrenys per l’hospital a la Generalitat de Catalunya. El passat mes de maig vam poder veure el projecte guanyador i la imatge del nostre hospital. Un equipament accessible, i sobretot sostenible, integrat al Parc de Ca N’Oriol i respectuós amb l’entorn que l’acollirà. Un nou motor econòmic per al territori que potenciarà l’activitat empresarial vinculada a l’activitat hospitalària i que generarà nous llocs de treball.

Els socialistes hem treballat molt per millorar la salut de la nostra ciutat a tots els nivells.

Des de l’atenció primària, al gener de 2008 es va inaugurar el tercer Centre d’Atenció Primària, el CAP St Genís, un dels 94 centres que s’han construït a Catalunya en el període 2004-10. Hem estat testimonis actius de les millores en l’atenció continuada als servei de primària i l’increment dels serveis d’atenció domiciliària, així com la millora en les especialitats.

Des de l’Ajuntament hem potenciat la Salut Pública, incrementant les accions de protecció i promoció, així com l’elaboració del primer Pla Municipal de Salut de Rubí.

No descansem. La salut és un bé massa preuat i cal dedicar tots els esforços possibles perquè la ciutadania rebi la millor atenció. Aristóteles va dir “la esperanza es el sueño del hombre despierto”. Els socialistes vam tenir un somni l’any 2001, i com a “persones despertes” vam lluitar perquè la nostra esperança i el nostre somni, l’hospital de Rubí, fos una realitat. FET!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.